torsdag 28 juni 2012

Spartacus. En sista säsong

Spartacus: Blood and Sand slog ner som en bomb i serievärlden och blev snabbt väldigt populär genom sin mix av action, naket, intrig och ond, bråd död. Serien kan beskrivas som en mix av Rome och filmen 300 och tilltalade uppenbarligen många människor, inklusive mig.
Tyvärr stötte produktionen ganska omgående på problem i form av att huvudrollsinnehavaren Andy Whitfields fick cancer, en sjukdom som till slut tog hans liv. För att ge fansen något att titta på medan Andys kamp mot cancern pågick så beslöt man sig för att göra en prequel som fick namnet Spartacus: Gods of the Arena, som bjöd på mer av samma vara som den ursprungliga produktionen.
Andy förlorade som vi vet tragiskt nog kampen mot cancern, men trots det så beslöt sig Starz för att göra ytterligare en säsong av Spartacus: Blood and Sand, denna gång med Andys ersättare Liam Mcintyre i huvudrollen. Det verkar nu som om serien bara kommer att gå i ytterligare en säsong och den har fått namnet War of the Damned och kommer fokusera på kampen mellan Spartacus och Crassus. Även om många säkert vill se mer av serien så var det nog ett klokt val. Den andra säsongen var betydligt svagare än den första och Gods of the Arena. Trots det kommer jag sitta bänkade framför säsong tre.

Läs mer på:

Spartacus säsong 3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar