onsdag 25 mars 2009

Guldkorn

Jag har alltid gillat sci-fi och är därför alltid på jakt efter nya filmer och serier. Filmer dimper ner då och då men det finns ingen större mängd med bra, nyproducerade sci-fi serier och jag tänkte därför dela med mig några av de guldkorn jag hittat.
Less på Star Gate-skräp? Kolla in dessa:
- Battlestar galactica. Remake på en populär serie från 70-talet, men med en klart egen stil. Har ett ovanligt djup för en serie av detta slag, den blandar allt maffig rymdaction, till relationsproblem, djupare filosofiska frågor som rätt och fel och mycket annat. Detta blandas dessutom med intressanta personligheter som Starbuck och Amiral Adama. Rekommenderas starkt.

- Firefly. De flesta har säkert inte hört talas om denna serie och det är synd. Den är orginell med ett mycket fint gäng skådespelare. Serien, som tragiskt nog bara hann med en sässong, handlar om en kapten och hans besättning ombord på skeppet Firefly. De livnär sig som smugglare, men deras vardag förändras när de tar ombord en mystisk flicka och hennes bror. Serien har konstigt nog ett westerninslag också som är skoj. För alla som gillar Summer Glau, som även är med i Sarah Connor Chronicles, så är det hon som spelar den mystiska flickan. Det finns även en superb långfilm som baserar sig på serien, kallad Serenity.

-Space: Above and beyond. En av de bästa sci-fi serier som gjorts, punkt slut. Serien har några år på nacken, men innehållet är som ett fint åldrat vin. Den här serien har allt, en hel massa action, både i rymden och på marken, bra skådespelare och intressanta och varierande historier i varje avsnitt. Huvudpersonerna är ett gäng ur marinkåren som nu tjänstgör ute i rymden som både piloter och "grunts" på marken när det behövs. Deras fiender är en utomjordisk ras, som plötsligt attackerat jordens kolonier, och silicaterna, maskiner som ser ut som människor men som vände sig mot sina skapare. Den här serien känns mer trovärdig än många andra serier som utspelar sig inom det militära i framtiden, man känner t.ex igen många detaljer ombord på USS Saratoga från dagens hangarfartyg.

Så passa på att titta på dessa guldkorn, de kommer att ge många timmar av underhållning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar