söndag 29 augusti 2010

Senaste filmskörden

Här kommer några tips på filmer att njuta av när temperaturen sjunker och dagarna blir mörkare.

Defendor - Skön film med Woody Harrelsson i huvudrollen. Handligen kretsar kring Arthur Poppington som är övertygad om att han är en superhjälte. Trots avsaknad av superkrafter så klär han ut sig till Defendor och försöker bekämpa brott så gott han kan. Det här är en ovanlig komedi, för det är inte helt tydligt att det verkligen är en komedi. Trots att den vid många tillfällen är roande, så kan den också vara ganska dyster. Sevärd och en av Woodys starkare rollprestationer.

Kick-ass - Den här filmen har vissa likheter med Defendor, för även i denna film så kretsar filmen kring en person, en ganska anonym tonåring, som bestämmer sig för att klä ut sig till superhjälte och stoppa brott. Han kallar sig för Kick-ass och har ingen större framgång i sina ingripanden tills han stöter på likasinnade. En hysterisk komedi som har både humor och hjärta. En fullträff.

Centurion - Romarnas nionde legion marscherar för att slå till mot pikterna, men förråds av sin spanare och hamnar i ett bakhåll. Romarna blir massakrerade och endast ett fåtal lyckas överleva. Dessa få soldater får kämpa för att överleva bakom fiendens linjer och försöker desperat ta sig till vänligt sinnade linjer med fienden hack i häl. En actionfylld historia som inte lägger tyngdpunkten på realism, men som ändå lyckas underhålla och skapa lite spänning. Gillar man våldsamheter så gillar man nog Centurion, men vänta er inte Gladiator.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar