måndag 20 april 2009

Wallander

För alla er som gillar deckare så har ni väl inte missat att engelsmännen gjort nyinspelningar av några av Henning Mankells böcker om Kurt Wallander. Än så länge verkar det finnas tre stycken färdiga: Sidetracked, Firewall och One step behind.
Såg Sidetracked igår och kan bara konstatera att engelsmännen kan denna typ av film, de tar de bästa av Wallander och lägger till en engelsk touch av proffessionalism, noggrannhet och förstås superba skådespelare och det är detta enligt min mening som lyfter dessa filmer ett snäpp över de svenska inspelningarna. Kenneth Branagh i huvudrollen fungerar mycket bra och känns som lite som en kompross mellan Rolf Lassgårds och Christer Henrikssons Wallander, som får honom att framstå som lite mer sympatisk och mindre tråkig.
Även stort plus till de vackra landskapsscener som engelsmännen fått med i serien, något som de svenska missat trots att även de engelska spelats in i Sverige. Färgerna är starka, landskapen vackra och skärpan utmärkt. Kort och gott, har ni inte sett filmerna tidigare så testa gärna de engelska versionerna. Har ni sett de svenska så kan ni alltid prova att jämföra med de engelska och se att det finns lite extra att hämta där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar