måndag 5 augusti 2013

Kampsportsdokumentärer

Det finns en hel del bra kampsportsdokumentärer där ute som kan vara svåra att hitta. Jag har fått leta som en galning för att få tag på några av dem. Tänkte underlätta för alla er andra genom att lista några av de mest intressanta jag snubblat över.

The Smashing Machine
-Följer uppgång och fall för MMA-stjärnan Mark Kerr tidigt i sportens historia. Tragisk men mycket intressant.

Like Water
-För första gången får man en liten inblick i UFCs fd mellanviktsmästare Anderson Silvas vardag och träningsrutiner. Mycket sevärd.

I am Bruce Lee
-Dokumentär från 2012 om Bruce Lee berättat genom andra människors ögon. Medverkar gör kampsportsstjärnor som Gina Carano, Stephen Bonnar, Jon Jones med flera.

The Striking Truth
-Är du intresserad av att veta med om UFCs nuvarande welterviktmästare Georges St-Pierre? Då är det den här dokumentären du ska se!

Tyson
-Den här dokumentären tar tittaren nära boxningsfenomenet Mike Tyson. Tecknar ett mångfacetterat porträtt av den förre världsmästaren. Fascinerande, sorglig och gripande.

Klitschko
-De två bröderna från Ukraina har dominerat tungviktsboxningen under lång tid. Var är det som gör dem så bra? Se filmen och guidas genom Vitalis och Wladimirs barndom och fram till idag. En av de bästa sport-dokumentärer jag någonsin sett.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar